Music and Lyrics

Rating: ★★★★
Category: Movies
Genre: Romantic Comedy

Alex Fletcher (Hugh Grant), a washed-up ’80s pop star who’s been reduced to working the nostalgia circuit at county fairs and amusement parks gets a chance at a comeback when reigning diva Cora Corman (Haley Bennett) invites him to write and record a duet with her. However, there’s a slight problem – Alex hasn’t written a song in years, he’s never written lyrics, and he has to come up with a hit in a matter of days.

Enter Sophie Fisher (Drew Barrymore), Alex’s quirky plant lady, whose flair for words strikes a chord with the struggling songwriter. On the rebound from a bad relationship, Sophie is reluctant to collaborate with anyone, especially commitment-phobic Alex. As their chemistry heats up at the piano, Alex and Sophie will have to face their fears – and the music – if they want to find the love and success they both deserve.

Synopsis’s taken from http://www.tribute.ca/synopsis.asp?m_id=13285

Film ini refreshing banget!! Selama kurang lebih 1,5 jam mulut gw hampir bisa dipastikan ngga pernah mingkem! Pasti kalo ngga senyum, nyengir, ketawa sampe ngakak. Lucu banget, tapi simpel…Dari mulai jalan ceritanya, plot-nya, alurnya sampe dialognya. Nama Hugh Grant dan Drew Barrymore kayanya udah jadi jaminan banget kalo film drama komedi romantis ini menyegarkan dan cukup wajib untuk ditonton. Mimik muka andalan Drew yang agak tolol tolol gitu ditambah celetukan-celetukan satir tapi lucu andalan Hugh Grant juga selalu bikin ketawa. Tapi yang paling menyentuh waktu scene Alex Fletcher nyanyiin satu lagu ciptaannya sendiri untuk Sophie Fisher… Disitu gw terharu banget. Jangan harap menemukan lirik sok romantis berpujangga, liriknya justru nyeleneh abiss. Tapi – somehow – bisa membuat kita mau nangis sekaligus senyum-senyum sendiri, dan mungkin juga sambil berpikir “Dasar Alex bodoh!”

Tapi tetep sih…Notting Hill is the best movie by Hugh Grant, dan 50 first dates is the best movie by Drew

Iwed & Andrey

10.03.07

21 Pondok Indah Mall 2

Advertisements

12 thoughts on “Music and Lyrics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s