Playing By Heart

Rating: ★★★
Category: Movies
Genre: Drama
Sophomore writer/director Willard Carroll weaves together an all-star cast in interlocking stories about finding love in Los Angeles. The film’s theme is spoken by young club-hopper Joan (Angelina Jolie). Taken by the mysterious Keenan (Ryan Phillippe), she tells him that “talking about love” is like “dancing about architecture” (the original title until the studio thought it would be confused with Dancing at Lughnasa), meaning speech is not the medium to adequately express the details of love. They all try, anyway. Others up for the dance include a TV cooking-show hostess (Gena Rowlands) and her husband (Sean Connery) who still fight over his one brief infidelity 25 years earlier; two lovers (Madeline Stowe, Anthony Edwards) who discuss their unhappy marriages; and a theater director (Gillian Anderson) and her architect, Mr. Right (Jon Stewart). Also searching are Dennis Quaid, Nastassja Kinski and Patricia Clarkson. For a familial sort of love, there’s Ellen Burstyn as the estranged mother to her son (Jay Mohr) dying of AIDS. ~ Ron Wells, All Movie Guide

***

Film ini pada awalnya aneh, sedikit membosankan [maklumlah gw emang ngga begitu suka sama film drama kecuali kalo emang hi-quality banget dramanya]. Film ini nyeritain tentang kisah2 cinta yang dialami oleh beberapa pasangan. Ada yang bermasalah karena perselingkuhan, ada yang trauma sama hubungan cinta karena pernah punya suami seorang gay, ada juga satu pasangan paling ekstrim dan unik [dari mulai gaya dandanan sampai gaya pacaran], macem2 deh. Yang unik, plot dan latar cerita masing2 pasangan ini beda2, tapi sebenernya semuanya berkaitan satu sama lain. Jadi yang pada awalnya gw agak2 bosen ngikutin ceritanya, ditengah2 film gw udah mulai tune in dan tertarik. Endingnya malah – walaupun menurut gw masih predictable – lucu dan unik.

Diantara semua pasangan itu, fave gw adalah pasangan paling gila, unik & aneh [Angelina Jolie – Ryan Phillippe]. Cute couple, cerita mereka juga yang paling menarik…

Ngga rugi sih nonton film ini, terutama bagi yang suka sama film drama. Yang ngga suka drama sih terserah. Tapi jujur, gw HAMPIR aja ketiduran nonton film ini, untung aja diselametin sama alur ceritanya yang makin ke belakang makin menarik.

My fave quote is,
“Talking about love is like dancing about architecture”
[Angelina Jolie]

~G~

Advertisements

2 thoughts on “Playing By Heart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s