License to Wed


Rating: ★★★★
Category: Movies
Genre: Romantic Comedy

‘License to Wed’ follows newly engaged Ben Murphy (John Krasinski) and his fiancée, Sadie Jones (Mandy Moore), who has always dreamed of getting married in a traditional wedding at her family church. The problem is St. Augustine’s only has one wedding slot available in the next two years, and its charismatic pastor, Reverend Frank (Robin Williams), won’t bless Ben and Sadie’s union until they pass his patented, foolproof marriage-prep course. Through outrageous classes, outlandish homework assignments and some pious manipulation, Ben and Sadie are about to find out if they really have what it takes to make it to the altar… and live happily ever after. [taken from http://movies.aol.com/movie/license-to-wed/25736/synopsis]

******

Film ini lucu! Sweet banget! Nyeritain tentang bagaimana satu pasangan Ben-Sadie harus ngejalanin serangkaian tes untuk nguji kesiapan mereka untuk menikah. Mentornya ga lain adalah si kocak Robin Williams. Bener2 ngocok perut banget deh, karena tes-tes yang musti dijalanin tuh aneh2 banget, ga masuk akal. No wonder dari mulai Ben-Sadie masih adem ayem aja ngikutin tes itu sampe si Ben jengah sendiri sama Reverend Frank – terutama karena Frank bikin aturan no sex before honeymoon yang bikin Ben harus gigit jari telen ludah tiap dia pengen “begituan” sama Sadie, hahaha… [coz they have this domestic relationship] – sampe dia niat banget nyari “borok”nya Frank supaya bisa jatuhin Frank, karena Ben sebel banget sama Frank & nuduh Frank jadi biang kerok memburuknya hubungan dia dengan Sadie dengan kedok seorang mentor pernikahan. Bener aja, puncaknya saat sehari sebelum pernikahan, di gereja saat gladi resik pernikahan, Sadie mutusin buat membatalkan pernikahan karena mereka berantem hebat lagi disana dan Sadie “ngungsi” ke luar negeri untuk menenangkan diri.

Mandy Moore looks sooo damn sweet here! [love her acting on the scene rather than Jessica’s. Ukkhh, she looks more like a whore to me…], and John Krasinski? Hohoho…the new hottie one, lol

Pengen ketawa, tonton aja… refreshing!

~G~

12 thoughts on “License to Wed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s