My Blueberry Nights [2007]

Rating: ★★★
Category: Movies
Genre: Drama

In Wong Kar Wai’s debut English language feature, the internationally acclaimed director takes his audience on a dramatic journey across the distance between heartbreak and a new beginning.

After a rough break-up, Elizabeth (played by songstress Norah Jones in her screen debut) sets out on a journey across America, leaving behind a life of memories, a dream and a soulful new friend — a café owner (Jude Law) — all while in search of something to mend her broken heart. Waitressing her way through the country, Elizabeth befriends others whose yearnings are greater than hers, including a troubled cop (David Strathairn) and his estranged wife (Rachel Weisz) and a down-on-her luck gambler (Natalie Portman) with a score to settle.

Through these individuals, Elizabeth witnesses the true depths of loneliness and emptiness, and begins to understand that her own journey is part of a greater exploration within herself.

***
Film ini bisa dibilang agak unik sih, mungkin karena sutradaranya bukan tipe2 “Hollywood” banget, jadi penyajian gambarnya agak different. Gw personally termotivasi film ini karena ada Jude Law dan Natalie Portman [of course!] dan penasaran sama akting perdananya Norah Jones disini. Ternyata itu cewe punya bakat juga jadi aktris, aktingnya ngga kaku.. terlihat natural. Sayangnya doi belum dikasih terlalu banyak dialog disini walau dia yang jadi pemeran utamanya.

Akting Portman – seperti biasa – selalu memuaskan! Playing as a unbeatable gambler yang pinjem duit ke Jones dengan mobil mewahnya yang dipertaruhkan, semua hanya untuk supaya bisa kembali lagi ke meja judi dan menang. Akhirnya Portman dan Jones berpetualang bersama dan mereka jadi deket, sampai akhirnya mereka pisah jalan saat Jones udah berhasil beli mobil sendiri.

Intinya ceritanya sih sebenernya Jones yang terpuruk karena patah hati ingin berubah demi hidupnya sendiri dan kebahagiaannya sendiri, walau awalnya dia ngga tau bagaimana caranya, Maka mulailah dia mengembara cari duit sana sini, mulai belajar dari kejadian2 hidup yang dia hadapi, dan Jude Law dan Natalie Portman adalah sedikit orang yang menyadarkan dia akan arti hidup dan cinta yang sebenarnya.

Not bad, tapi liat gaya penyutradaraan si Wong Kar Wai jadi berasa nonton Kill Bill versi drama percintaan, hahahaha… Aneh sih, tapi asik :p Oiya one more, adegan ciumannya Jones sama Law di menit2 terakhir film bener2 sweet banget, bikin senyum2 sendiri sambil berandai2 kalo kita sendiri yang di cium seperti itu. So romantic. Ngga heran itu yang dijadiin cover film-nya ^__^

Advertisements

4 thoughts on “My Blueberry Nights [2007]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s